Project Description

Ingår i SSIF All-In och SSIF Studio

Fäktning är en av våra första aktiviteter inom Stockholms Studenters IF! Det är en allsidig, fysisk och rolig idrott som tränar både muskler och koordination.

I steg 1 fäktar vi till att börja med enbart med floretter, men ju längre terminen går desto mer introducerar vi värjor.

På steg 2 fäktar vi enbart med värjor. Vi har ingen fäktning med sabel.

Som nybörjare är den enda utrustningen du behöver träningskläder (långbyxor rekommenderas) och träningsskor för inomhusbruk. Du lånar kostnadsfritt all utrustning som behövs under träningarna.

Låneutrustning 
Vi erbjuder låneutrustning i form av florett/värja, mask, plastrong, handske, väst/jacka och bröstskydd för både nybörjargruppen och medelgruppen. Denna låneutrustning får dock inte lämna fäktningssalen så du får inte kvittera ut någon personlig låneutrustning utan får vid varje träningstillfälle lämna tillbaka utrustningen vid träningens slut.

Vi har ganska gott om utrustning och ser till att du hittar något i din storlek. För att kläderna ska passa alla har vi medvetet valt att endast köpa in herrmodell eftersom den fungerar som unisexmodell vilket inte de mer figursydda damkläderna gör.

När du fäktas har du en mask på dig, detta gör att du som har glasögon behöver ta av dig dem. Om du har grova synfel rekommenderar vi dig därför att ha linser.

Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

Nivå för dig som vill lära dig grunderna i fäktning. Denna nivå är för dig som aldrig fäktats tidigare eller som enbart har provat på att fäkta några enstaka gånger. Om du gått vår nybörjargrupp en termin ska du gå vidare till steg 2.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

OBS! Denna terminen HT19 har vi inte steg 2 i fäktning, vi hoppas kunna införa det VT20 igen.

Denna nivå är för dig som redan har fäktats i minst en termin och lärt dig grunderna i fäktningen och nu vill utveckla tekniken ytterligare. Förkunskapskravet är att du ska ha koll på alla tekniska begrepp och förstå vad tränaren menar när den muntligt förklarar vilken övning som ska genomföras. Om du inte har egen utrustning kan du använda vår låneutrustning, läs mer längst ned på sidan.

För att kunna anmäla dig till passen måste du ha köpt träningskortet SSIF STUDIO

Anmälan till passen öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Vid upprepad oanmäld frånvaro låses kortet för anmälan.