Project Description

Träna redskapsgymnastik för vuxna i Stockholm! SSIF är en av Sveriges mest anrika gymnastikföreningar med bland annat två OS-medaljörer (Ann Sofie Colling Saltin 1952 samt Karin Lind 1952 och 1956). Idag fokuserar vi inte på tävling längre utan på gymnastiken som motionsform.

Träna redskapsgymnastik för vuxna i Stockholm! Träningen består av uppvärmning, stretching, styrka och att plocka fram eller undan redskap. Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och var medveten om att mycket av träningen sker barfota. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

Gymnastics - Beginner

The passport for those who want to test, are interested and want to learn the basics of gymnastics. We practice gymnastic movements, such as swings forwards and backwards, wheels, handstands against the wall, light jumps, cross jumps, swaps and volts on trumpets.

Gymnastik – Steg 2 & 3

Träning sker på två olika stationer: trampett och airtrack/matta. Varje station har halva träningstiden, och varannan vecka arbetar vi med momenten framåt, varannan vecka bakåt.

Redskapsgymnastiken har hämtat mycket inspiration från truppgymnastiken, vilket vi fortsatt kommer göra på stationerna trampett och airtrack. Målet med träningen är att ge en varierad gymnastikträning som passar alla nivåer i gruppen. Du får lära dig övningar som rondat flickis, handvolt-volt, volt in hjulning och volter med skruv, du får även lära dig att sätta ihop serier av dessa moment.

På träningarna kommer det att finnas stationer och övningar som är anpassade till från medel till avancerat.

Gymnastics - Beginner

Denna grupp innebär en orientering till de olika momenten inom gymnastik. Fokus ligger på grundövningar, och på att avancera enligt individuell förmåga och önskemål. På nybörjarnivån nivå får man lära sig grunderna inom gymnastik och akrobatik med slutmålet att lära sig att göra volt till rygg på trampett, grupperad volt, handvolt, rondat på matta och handstående utan stöd. Vi jobbar på matta och trampett och börjar från början utan förkunskapskrav.

Gymnastics - Step 2

Du får öva både på matta, trampett och airfloor med fokus på att lära dig övningar så som flickis, rondat flickis, gå på händer och frivolt till stående. Vi har som mål att börja introducera serier.

Previous knowledge:

Du bör kunna hoppa i trampett, och utöva en kullerbytta eller volt till rygg, du bör kunna hjula och veta hur man gör en rondat och handvolt.

Gymnastics - Step 3

De mer erfarna deltagarna gör avancerade gymnastiska övningar och olika serier av övningar. Du får lära dig övningar så som handvolt-volt, volt start,  samt trampett-övningar så som sträckt volt samt skruvade hopp på trampett och serier på matta/airfloor med minst två övningar som sätts samman. Du får t ex öva dig på rondat flickis salto samt volt med skruv och dubbla volter på trampett.

Previous knowledge:

Du bör kunna serier såsom rondat flickis och volt start hjulning/handvolt. Du bör kunna köra frivolt till stående från olika underlag, ha god balans i handstående och känna dig tillräckligt trygg i tekniken för att kunna köra utan passning.

Contact the office if you have experience since earlier but still cannot book the more advanced steps.

Schema för hösten 2020

Onsdagar 18.00-20.00 i Frescati Sports Center (avancerad träning)

Torsdagar 18.45-20.45 i GIH (nybörjarträning)

In order to book your seat on a passport, you must have purchased the training card SSIF ALL IN before.

Registration for the class opens one week before training.

Du kan anmäla dig i vårt bokningssystem eller via appen SSIF.

If you are prevented, we prefer that you book by 24h before the pass but at the latest 2h before.

Beginner

Level 2

Level 3