Project Description

Från hösten 2021 är simhopp en separat kurs.

Efter önskemål från många medlemmar gjorde simhopp comeback som idrott i Stockholms Studenters IF hösten 2016. Med oss kan du som vuxen träna simhopp på Eriksdalbadet i Stockholm. Träningen bedrivs i den  fräscha simhoppsbassängen där vi även har tillgång till det intilliggande gymnastikrummet för torrträning. Vi har pass som passar både dig som är nyfiken nybörjare och dig som är avancerad akrobat.

Träna simhopp på Eriksdalbadet i Stockholm. Träningarna är för dig som är över 18 år.

Här får du lära dig de nödvändiga grunderna till de senare stegens avancerade övningar. Vi övar hoppteknik, fothopp och  fall, skillnaden mellan rak, grupperad och pik, samt lär oss att hantera de lägre höjderna och trampolin.

Varje träningspass består av ca 30 minuter inledande torrträning och därefter ca 60 minuter hoppning i bassängen. Torrträningen består olika gymnastiska övningar och hopp som stärker din muskulatur så att du kan genomföra tekniskt korrekta hopp i vattnet. Deltagande på passen kräver av säkerhetsskäl tidigare erfarenhet av simhopp. Se info under ”nivå” för att hitta info om vad de olika stegen innebär.

Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

En grupp för dig som aldrig provat simhopp tidigare eller endast har testat några enstaka gånger. Simkunnighet krävs.

Förkunskaper:

Det krävs att du är simkunnig och bekväm i vattnet.

Grupp för dig som redan har hoppat simhopp i vår nybörjargrupp eller i någon annan förening. Förkunskapskrav är att du ska vara bekväm med att hoppa på olika höjder samt vara bekväm med att göra en grupperad volt från svikt.

Förkunskaper:
Grupperad volt från svikt

Från hösten 2021 är simhopp en egen kurs.

Deltagarna har en fast plats varje vecka i 8 veckors tid. För att delta, krävs en bokning av kursen via ssif.brponline.se. Kursen ingår inte i SSIF ALL IN.