Project Description

Volleyboll är en av världens största bollsporter och tränar både styrka och precision. Vår volleybollträning är indelad i fem olika nivåer för att alla ska kunna få ut maximalt av träningen.


Volleyball is one of the World’s most played sports and focuses both on strength and precision. Our volleyball training is divided into five levels so that all members can get the most out of the training.

En ordinarie träning består av uppvärmning, teknikövningar och matchspel baserat på gruppens nivå alltid lett av våra erfarna instruktörer som hjälper dig att utveckla ditt spel. Du hittar utförligare information om vad de olika träningarna innefattar under fliken ”Nivå”.

Träningar som är markerade med ”matchspel” har mindre teknikfokus. Där är nivåerna lite mer blandade och vi fokuserar främst på övningar ägnade åt att hålla igång ett matchspel.

Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

På nybörjarträningarna går vi igenom grundslagen som fingerslag, bagger och servar samt de grundläggande reglerna i volleyboll.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

På steg 2 fortsätter vi öva på grundslagen samt några mer avancerade slag och regler.

Förkunskaper:
Att kunna grundslagen, kunna serva, samt kunna reglerna för matchspel

På steg 3 övar vi på mer avancerade slag såsom smash och överhandsservar. Vi börjar spela mer match på träningarna samt över på de olika rollerna i spelet.

Förkunskaper:
Att kunna ta emot servar till passaren, vara bekväm i rollen som passare samt vara säker på grundslagen.

På steg 4 ligger fokus på att förfina slagtekniken under matchspel. Vi fortsätter att öva på och lägga till olika slag och taktiker.

Förkunskaper:
Att vara säker på alla slag och roller i spelet.

Steg 5 är för dig som kan alla spelmoment och vill ta nästa steg i utvecklingen. Träningarna är fokuserade på att få dig att bemästra alla moment under match. Matcherna är tuffa och ställer höga krav på deltagarna. Alla grupper är mixade tjejer och killar, vi använder oss av standardmåtten för herrar vilket innebär att näten är på 2:43.

Förkunskaper:
Att kunna bemästra alla slag och roller i volleyboll. Access till steg fem ges enbart av instruktörerna.

Schema höst 2020

Måndag 18.00-19.30 i GIH Hall 2 (match steg 2-3)

Måndag 18.00-20.00 i GIH Hall 3 (steg 5)

Måndag 19.30-21.00 i GIH Hall 2 (steg 4)

Tisdag 18.00-19.30 i GIH Hall 3 (nybörjare)

Tisdag 19.30-21.00 i GIH Hall 3 (steg 4-5)

Onsdag 18.00-19.30 i GIH Hall 2 (steg 2)

Onsdag 19.30-21.00 i GIH Hall 2 (steg 3)

Torsdag 18.00-19.30 i GIH Hall 2 (nybörjare)

Torsdag 19.00-21.00 i GIH Hall 3 (match steg 4)

Torsdag 19.00-21.00 i GIH Hall 3 (match steg 5)

För att kunna anmäla dig till passen måste du ha köpt träningskortet SSIF All-In.

Anmälan till passen öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Du kan anmäla dig här på hemsidan eller via appen SSIF. Du har tillgång till pass på din nivå och nivån under men vi uppmuntrar alla att främst delta på pass för sin nivå för att träningarna ska ha så hög kvalitet som möjligt.

Om du får förhinder måste du avboka dig från passet, senast 2 timmar innan.

Nivåer över Steg 1 är låsta tills dess att förkunskapskrav intygats. Maila oss på kansliet eller prata med instruktören på Steg 1.

Vid upprepad oanmäld frånvaro låses kortet för anmälan.