Projektbeskrivning

Ingår i SSIF All-In

Funktionell gymnastik utgår från träningskonceptet AMT, avancerad motorisk tränings, som är framtaget för att stabilisera och stärka den gymnastiska kroppen. Vi övar på baskunskaper så som hjulningar och flickisar men även på kroppsstyrka så som chins och armhävningar. Detta pass passar dig som vill träna en svettigare typ av gymnastik och vill utvecklas snabbt. 

I detta pass använder vi oss utav träningsformen AMT, avancerad motorisk träning. Under träningen kommer det finnas olika stationer med gymnastiska övningar, vissa mer styrka och vissa mer gymnastiska. Just denna blandning utgör ett perfekt komplement till dig som tränar och motioner till vardags men även till dig som vill uppnå en högre nivå i gymnastiken. Vi avslutar varje träning med en pulshöjande cirkelträning antingen i lag eller själv, med övningar inspirerade från träningen.

På tisdagar är det funktionell gymnastik med inriktning cirkelträning med gymnastiska övningar. På torsdagar är funktionell gymnastik upplagt på samma sätt, cirkelträning men inspiration av artistisk gymnastik och akrobatik.

Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och var medveten om att mycket av träningen sker barfota. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar.

Förkunskaper: En god grundstyrka och kroppskontroll behövligt. För att kunna delta ska du kunna göra tio jämfota hopp upp på en plint i knähöjd, kunna gå 10 steg på händer och minst en pull-up.

Tisdagar kl 19:45-21:00, GIH, gymnastiksal 2

Torsdagar kl 20:00-21:00, GIH, gymnastiksal 2

För att kunna boka passen måste du köpt träningskortet SSIF ALL-IN innan.

Anmälan till passen öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Du kan anmäla dig här på hemsidan eller via appen SSIF.

Om du får förhinder ser vi helst att du bokar av 24h innan passet men senast 2h innan.