Projektbeskrivning

Ingår i SSIF All-In

Detta pass introducerar dig till gymnastikens alla olika delar. Du får testa vad din kropp klarar av och får förhoppningsvis prova nånting nytt varje vecka. Med hjälp av våra peppade instruktörer kommer du att gå ifrån träningen med ett leende.   

Grundläggande gymnastik tillsammans med akrobatisk gymnastik och funktionell gymnastik gör att du snabbt kan avancera. 

Träningen består av uppvärmning, stretching, styrka och att plocka fram eller undan redskap.

Passet för dig som vill testa på, är intresserad och vill lära dig grunderna inom gymnastik. Vi tränar på gymnastiska rörelser, så som kullerbyttor framåt och bakåt, hjulningar, handstående mot vägg, ljushopp, krysshopp, kullerbytta och volt på trampett.

Redskapsgymnastiken har tidigare hämtat mycket inspiration från truppgymnastiken, vilket vi fortsatt kommer göra.

Nyhet för våren 2020 är att nybörjare har fått två träningstillfällen varje vecka. Tisdagar kommer fortsätta vara fokuserat på grunden inom gymnastik, såsom hur man gör en kullerbytta, handstående och kullerbytta. På det nya träningstillfället, på torsdagar, kommer man få möjligheten att testa mer inom trampett och matta. Du får testa att göra höga hopp, volter till rygg eller stående, försöka göra hjulningar eller rondater med fart.

Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och var medveten om att mycket av träningen sker barfota. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

I nybörjargruppen ligger fokus på grundövningar, för att sedan kunna avancera enligt förmåga och önskemål. På nybörjarnivån nivå får man lära sig grunderna inom gymnastik och akrobatik. Målet är att ge en bred orientering kring de olika momenten och att du efter cirka en termins träning kan genomföra följande övningar: hjulning, kullerbytta framåt och bakåt, handstående mot vägg, ljushopp, krysshopp, köttbullehopp och kullerbytta eller volt på trampett. Instruktören är ansvarig för att bedöma när du är redo att gå vidare till våra avancerade träningar.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Tisdagar kl 18:00-19:45, GIH, gymnastiksal 2

Torsdagar kl.18:45-20:00, GIH, gymnastiksal 2

Anmälan till passen öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Nivåer över Grundläggande Gymnastik är låsta av säkerhetsskäl tills dess att förkunskapskrav intygats. Prata med instruktören om du har tidigare erfarenhet.