Projektbeskrivning

Detta pass introducerar dig till gymnastikens alla olika delar. Du får testa vad din kropp klarar av och får förhoppningsvis prova nånting nytt varje vecka. Med hjälp av våra peppade instruktörer kommer du att gå ifrån träningen med ett leende.   

Grundläggande gymnastik tillsammans med akrobatisk gymnastik och funktionell gymnastik gör att du snabbt kan avancera. 

Träningen består av uppvärmning, stretching, styrka och att plocka fram eller undan redskap. Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och var medveten om att mycket av träningen sker barfota. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt.

Det här är passet för dig som vill testa på, är intresserad och vill lära dig grunderna inom gymnastik. Vi tränar på gymnastiska rörelser, så som kullerbyttor framåt och bakåt, hjulningar, handstående mot vägg, ljushopp, krysshopp, kullerbytta och volt på trampett.

Redskapsgymnastiken har tidigare hämtat mycket inspiration från truppgymnastiken, vilket vi fortsatt kommer göra.

Vårt huvudfokus är grunden inom gymnastik, såsom hur man gör en kullerbytta, handstående och kullerbytta. Men man får även möjligheten att testa trampett och matta. Vi gör höga hopp, volter till rygg eller stående, och försöker oss på hjulningar eller rondater med fart.

Instruktören är ansvarig för att bedöma när du är redo att gå vidare till våra avancerade träningar.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs