Projektbeskrivning

Ingår i SSIF All-In

SSIF är en av Sveriges mest anrika gymnastikföreningar med bland annat två OS-medaljörer (Ann Sofie Colling Saltin 1952 samt Karin Lind 1952 och 1956). Idag fokuserar vi inte på tävling längre utan på gymnastiken som motionsform.

Träningen består av uppvärmning, stretching, styrka och att plocka fram eller undan redskap. Därefter sker träning på tre olika stationer: trampett och airtrack. Vi roterar träningarna mellan övningar  bakåt och framåt.

Redskapsgymnastiken har tidigare hämtat mycket inspiration från truppgymnastiken, vilket vi fortsatt kommer göra på stationerna trampett och airtrack.

Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och var medveten om att mycket av träningen sker barfota. Under uppvärmning brukar vi ofta springa i salen, så om du vill köra i träningskor är det helt ok. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 16 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

Gymnastik – Redskpa Steg 2 är för er som vill prova att gå vidare från nybörjare men känner att ni inte riktigt är redo för steg 3, som tidigare kallats redskap.

Vi kommer träna på samma övningar som på steg 3 men på en mer teknik baserad nivå. Vi jobbar mycket med den korrekta rondaten, hjulningen, handstående, handvolt och flickis.

Under träningarna kommer vi att träna både trampett och airtrack. Framåt och bakåt kommer att roteras varje vecka.

Onsdag Kl. 17.30 – 19.00 i Frescati Sports Center, hall E

För att träna gymnastik steg 2 måste du köpa träningskortet SSIF All In. 

Anmälan till passen öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Du kan anmäla dig här, eller via appen.

Om du får förhinder ser vi helst att du bokar av 24h innan passet.

Nivåer över Steg 1 är låsta av säkerhetsskäl tills dess att förkunskapskrav intygats. Maila oss på kansliet eller prata med instruktören på Steg 1.

Vid upprepad oanmäld frånvaro låses kortet för anmälan.