Projektbeskrivning

Träna gymnastik för vuxna i Stockholm! SSIF är en av Sveriges mest anrika gymnastikföreningar med bland annat två OS-medaljörer (Ann Sofie Colling Saltin 1952 samt Karin Lind 1952 och 1956). Idag fokuserar vi inte på tävling längre utan på gymnastiken som motionsform.

Träna gymnastik för vuxna i Stockholm! Gymnastik – Steg 2 är för dig som inte är nybörjare men kanske inte tränat på ett tag eller vill slipa på tekniken och känner att du inte riktigt är redo för steg 3. Våra träningar är enbart för vuxna och alla över 18 år är välkomna. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet utan tränar för att det är roligt.

Träningen består av uppvärmning, stretching, styrka och att plocka fram eller undan redskap. Därefter sker träning på olika stationer med fokus på trampett och airtrack. Vi roterar träningarna veckovis mellan övningar bakåt och framåt. På steg 2 ligger fokus på grundövningar inom truppgymnastiken som rondat, flickis och frivolt men på en teknikbaserad nivå för att lättare kunna introducera serier i slutet på terminen. Våra erfarna och peppande instruktörer jobbar mycket med att du ska känna dig trygg och leverera tekniskt korrekta rondater, hjulningar, handstående, handvolter och flickisar. Under varje träning ingår övningar både på trampett och airtrack. Framåt och bakåt kommer att roteras varje vecka för att få maximal variation och utveckling.

Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och var medveten om att mycket av träningen sker barfota. Under uppvärmning brukar vi ofta springa i salen, så om du vill köra i träningskor är det helt ok. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar.