Projektbeskrivning

Kursstart annonseras senare

Vill du ge dig ut och simma i sjö och hav i sommar, eller siktar du mot Vansbro?
Simning i öppet vatten kräver lite mer och annorlunda teknik än pool, med oss lär du dig hantera vågor och strömmar.

Open Water simningen erbjuds som en intensiv grupp och du hittar anmälan och mer info under SSIF Small Group. Varje träningspass består av teknik- och konditionsträning. Du lär dig hur du anpassar din andning i öppet vatten och hur man navigerar på ett enkelt sätt. För att delta behöver du orka simma 200 m bröstsim. Under träningen kommer vi inte alltid simma så långt, men eftersom vi kommer simma utomhus är det viktigt att du klarar av att simma tillbaka själv.

Material som behövs: Du måste ha en våtdräkt. Våtdräkt är generellt inte ett krav för simning i öppet vatten men vattnet kan vara väldigt kallt så för din egen säkerhet är våtdräkt ett krav på denna kurs. Du som simmar bröstsim bör ha en våtdräkt specifikt anpassad för detta (oftast korta armar och ben). Vattentemperaturen brukar ligga mellan 13-20 grader och ni ska klara av att vara i vattnet under 45 minuter. Färgglad badmössa och simglasögon är också tips. Vi bidrar med träningsredskap som paddlar, flytredskap mm.

Målet är att du, efter avslutad kurs, ska känna dig tryggare i öppet vatten och vara bekväm med att genomföra lopp i öppet vatten.

Vi kommer eventuellt starta en grupp för träning i open water riktad till dig som simmar bröstsim. Om du vill simma bröstsim i öppet vatten kan du visa ditt intresse genom att anmäla dig via anmälningssidan. Om det är tillräckligt stort intresse för denna typ av träning kommer vi att arrangera en grupp.

Förkunskaper: 200m bröstsim

Träningen är anpassad för dig som kan simma crawl med kunskaper motsvarande vår crawl steg 3 och 4 men vill lära dig rätt teknik för att simma utomhus. Perfekt för dig som har som mål att simma Vansbro eller dig som vill ta del av Sveriges vackra natur på ett nytt sätt.

Förkunskaper:
Kunna simma crawl, kunskaper motsvarande vår crawl steg 3 och 4.

Anmälan för vt 20 öppnar nästa vår.

Anmälan är stängd.

Open Water är en intensivkurs. Du hittar mer information om anmälan under SSIF Small Group.