Projektbeskrivning

Ingår i SSIF All-In

SSIF är en av Sveriges mest anrika gymnastikföreningar med bland annat två OS-medaljörer (Ann Sofie Colling Saltin 1952 samt Karin Lind 1952 och 1956). Idag fokuserar vi inte på tävling längre utan på gymnastiken som motionsform.

Träningen består av uppvärmning, stretching, styrka och att plocka fram eller undan redskap. Därefter sker träning på två olika stationer: trampett och airtrack/matta. Varje station har halva träningstiden, och varannan vecka arbetar vi med momenten framåt, varannan vecka bakåt.

Redskapsgymnastiken har tidigare hämtat mycket inspiration från truppgymnastiken, vilket vi fortsatt kommer göra på stationerna trampett och airtrack.

Målet med träningen är att ge en varierad gymnastikträning som passar alla nivåer i gruppen. Du får lära dig övningar som rondat flickis, handvolt-volt, volt in hjulning och volter med skruv, du får även lära dig att sätta ihop serier av dessa moment.

På träningarna kommer det att finnas stationer och övningar som är anpassade till nybörjare/medel och avancerade.

Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och var medveten om att mycket av träningen sker barfota. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

I denna grupp innebär en fortsatt orientering till de olika momenten inom gymnastik. På lägsta nivån får du får lära dig att göra volt till rygg på trampett, grupperad volt, handvolt, rondat på matta och handstående utan stöd.

De mer erfarna deltagarna gör avancerade gymnastiska övningar och olika serier av övningar. Du får lära dig övningar så som flickis, rondat flickis, handvolt-volt, kullerbytta/volt, volt in hjulning, gå på händer samt trampett-övningar så som sträckt volt till rygg och frivolter till stående samt med skruvade hopp på trampett och serier på matta/airfloor med minst två övningar som sätts samman. Du får t ex öva dig på rondat flickis salto samt volt med halvskruv och helskruv på trampett.

Förkunskaper:

Du bör veta hur man gör en volt, samt kunna göra volt till rygg(minst), samt bör du kunna hjula och veta hur man gör en rondat och handvolt.

Kräver behörighet från Grundläggande Gymnastik.

Kontakta kansliet om du har erfarenhet sen tidigare men ändå inte kan boka de mer avancerade stegen.

Måndagar kl 18:00-20:00, Frescati Sports Center, hall E

Onsdagar kl 19:00-21:00, Frescati Sports Center, hall E

För att kunna boka din plats på ett pass måste du köpt träningskortet SSIF ALL IN innan.

Anmälan till passen öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Du kan anmäla dig här på hemsidan eller via appen SSIF.

Om du får förhinder ser vi helst att du bokar av 24h innan passet men senast 2h innan.