Projektbeskrivning

Included in SSIF All In
SUMMER COURSE available during summer 2021
Träna redskapsgymnastik för vuxna i Stockholm! SSIF är en av Sveriges mest anrika gymnastikföreningar med bland annat två OS-medaljörer (Ann Sofie Colling Saltin 1952 samt Karin Lind 1952 och 1956). Idag fokuserar vi inte på tävling längre utan på gymnastiken som motionsform.

Träna redskapsgymnastik för vuxna i Stockholm! Träningen består av uppvärmning, stretching, styrka och att plocka fram eller undan redskap. Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och var medveten om att mycket av träningen sker barfota. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

Gymnastik – Nybörjare

Passet för dig som vill testa på, är intresserad och vill lära dig grunderna inom gymnastik. Vi tränar på gymnastiska rörelser, så som kullerbyttor framåt och bakåt, hjulningar, handstående mot vägg, ljushopp, krysshopp, kullerbytta och volt på trampett.

Gymnastik – Steg 2 & 3

Träning sker på två olika stationer: trampett och airtrack/matta. Varje station har halva träningstiden, och varannan vecka arbetar vi med momenten framåt, varannan vecka bakåt.

Redskapsgymnastiken har hämtat mycket inspiration från truppgymnastiken, vilket vi fortsatt kommer göra på stationerna trampett och airtrack. Målet med träningen är att ge en varierad gymnastikträning som passar alla nivåer i gruppen. Du får lära dig övningar som rondat flickis, handvolt-volt, volt in hjulning och volter med skruv, du får även lära dig att sätta ihop serier av dessa moment.

På träningarna kommer det att finnas stationer och övningar som är anpassade till från medel till avancerat.

För att kunna boka din plats på ett pass måste du köpt träningskortet SSIF ALL IN innan.

Anmälan till passen öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Du kan anmäla dig i vårt bokningssystem eller via appen SSIF.

Om du får förhinder ser vi helst att du bokar av 24h innan passet men senast 2h innan.

Interested in training gymnastics during summer?

Book you spot today here: ssif.brponline.se

Courses are 6 weeks each, first starting in June. Different levels available!

Nybörjare

Steg 2

Steg 3