Project Description

Efter önskemål från många medlemmar gjorde simhopp comeback som idrott i Stockholms Studenters IF hösten 2016. Träningen bedrivs i Eriksdalsbadets fräscha simhoppsbassäng där vi även har tillgång till det intilliggande gymnastikrummet för torrträning.

Deltagande på Steg 1 eller motsvarande är av säkerhetsskäl nödvändigt för att anmäla sig till de öppna passen inom SSIF All-In. Steg 1 simhopp erbjuds som en del i SSIF Small Group.

Vi erbjuder vår populära simhopp Steg 1 som nybörjarkurs. Där får du i en liten grupp lära dig de nödvändiga grunderna till de senare stegens avancerade övningar. Vi övar hoppteknik, fothopp och  fall, skillnaden mellan rak, grupperad och pik, samt lär oss att hantera de lägre höjderna och trampolin. Anmälan öppnar i höst och sker via SSIF Small Group.

Varje träningspass består av ca 30 minuter inledande torrträning och därefter ca 60 minuter hoppning i bassängen. Torrträningen består olika gymnastiska övningar och hopp som stärker din muskulatur så att du kan genomföra tekniskt korrekta hopp i vattnet. Deltagande på passen kräver av säkerhetsskäl tidigare erfarenhet av simhopp. Se info under “nivå” för att hitta info om vad de olika stegen innebär.

Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 16 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

En grupp för dig som aldrig provat simhopp tidigare eller endast har testat några enstaka gånger. Simkunnighet krävs.

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs

Grupp för dig som redan har hoppat simhopp i vår nybörjargrupp eller i någon annan förening. Förkunskapskrav är att du ska vara bekväm med att hoppa på olika höjder samt vara bekväm med att göra en grupperad volt från svikt.

Förkunskaper:
Grupperad volt från svikt

Grupp för dig som hoppat i våra föregående steg eller som hoppat simhopp i en annan förening under flera år.

Förkunskaper: 

Gått igenom våra föregående steg eller hoppat simhopp under flera år.

Höstens planering är inte klar än, så snart vi har information om dagar, nivåer och träningstider publiceras den på hemsidan.

Simhopp Steg 1 är en en del av Small Group Training. Du läser mer om priser och anmälan HÄR

Anmälan till övriga pass öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Du kan anmäla dig här, eller via appen.

Om du får förhinder ser vi helst att du bokar av 24h innan passet.

Nivåer över Steg 1 är låsta av säkerhetsskäl tills dess att förkunskapskrav intygats. Maila oss på kansliet eller prata med instruktören på Steg 1.

Vid upprepad oanmäld frånvaro låses kortet för anmälan.