Project Description

Ingår i SSIF All-In, exakta tider annonseras till vintern

Träningen sker på Östermalms IP eller närliggande sjöar. Eftersom det är långt kvar till starten av skridskor och långfärdsskridskor förbehåller vi oss rätten att ändra dag och tid på träningen.

Viktigt att tänka på är att det är kallt på isen, klä dig efter väder och med många lager! På Steg 1 behöver du ta med egna skridskor. För dig som är mer intresserad av långfärdsskridskor erbjuder vi från Steg 2 långfärdsskridskor att låna för alla som vill och behöver. Modellen vi köpt in fungerar för vanliga skor, skridskorna kommer knäppas fast utanpå din egen sko. Det är därför viktigt att du tar på dig de stadigaste kängor du har, gärna med både kraftig sula och stöd i sidled. Det viktigaste är att det är stöd för fotleden, alltså i sidled.

Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 16 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

För dig som vill lära dig åka ”vanliga” skridskor. Du behöver inte ha testat skridskor förut men du behöver ha med egna skridskor. Alla modeller av skridskor är okej – dock inte långfärdsskridskor. Du som väljer skridskor av modellen ”konståkningsskridskor” bör vara beredd på att innehållet i kursen är grundläggande skridskoteknik och att du inte kommer lära dig hur du specifikt använder skridskorna för konståkning. I denna grupp är fokus att lära sig tekniken för hur man åker skridskor.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Långfärdsskridskor. I denna grupp börjar vi från grunden och jobbar oss fram i ett lugnt tempo anpassat efter gruppens förutsättningar. Förkunskapskrav för denna grupp är att du kan åka skridskor men du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av långfärdsskridskor. Om så önskas får du låna skridskor av oss. Se mer under praktiskt information.

Förkunskaper:
Ta sig fram på skridskor

Långfärdsskridskor. Steg 3 passar för dig som kan ta dig fram på ett par långfärdsskridskor eller har erfarenhet av någon annan form av skridskor. I denna grupp är fokus att förbättra tekniken och att lära sig åka längre sträckor samt lära sig vad som krävs för att ge sig ut på natur-is. Om så önskas får du låna skridskor av oss. Se mer under praktiskt information.

Anmälan till passen öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Du kan anmäla dig här, eller via appen.

Om du får förhinder ser vi helst att du bokar av 24h innan passet.

Nivåer över Steg 1 är låsta av säkerhetsskäl tills dess att förkunskapskrav intygats. Maila oss på kansliet eller prata med instruktören på Steg 1.

Vid upprepad oanmäld frånvaro låses kortet för anmälan.