Projektbeskrivning

Ingår i SSIF All-In

Badminton är idrotten som passar alla! Träna kondition, teknik och matchspel tillsammans med andra på samma nivå! Vi erbjuder träning för nybörjare med genomgång av slag och roliga övningar. Vi har även mer avancerade grupper med mer intensivt spel och teknikövningar för de som är lite mer erfarna badmintonspelare.

Vid varje träningstillfälle övar vi på nya tekniska moment och implementerar dessa i spelet. Bollar ingår i deltagaravgiften och det finns även möjlighet att låna racket. För steg 1 och steg 2 använder vi plastbollar medan steg 3 och 4 använder fjäderbollar.

Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och gympaskor som inte har svart sula. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

Gruppen för dig som aldrig spelat badminton innan eller som bara har spelat någon enstaka gång. Du får lära dig tekniken och spelet från grunden, i ett lagom tempo som passar alla. Har du redan spelat badminton en del men vill lära dig grunderna rekommenderar vi dig att anmäla dig till steg 2.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Steg 2 är nivån för dig som gått i vår nybörjargrupp en termin alternativt spelat ett antal gånger men aldrig tränat i en klubb eller förening. Förkunskapskrav till denna grupp är att du ska förstå hur de olika slagen ser ut, exempelvis smash, forehand, backhand.

Steg 3 är nivån för dig som tidigare deltagit i steg 2 eller spelat badminton 1-2 ggr i veckan i mer än ett års tid. För att passa på denna nivå bör du redan ha kännedom om teknik, regler, kunna serva, planera ditt spel samt ha grundläggande kunskaper om hur man spelar dubbel. Förkunskapskravet till steg 3 är att du kan placera bollen där du vill.

Steg 4 är nivån för dig som tidigare har tränat badminton i en förening och/eller spelat badminton i flera års tid. För att passa på denna nivå bör du redan kunna teknik, regler, kunna serva, planera ditt spel samt ha kunskaper om hur man spelar dubbel. Förkunskapskravet till steg 4 är att du ska vara medveten om ditt spel; du kan placera bollen där du vill och kan välja om du vill hålla bollen i spel så länge som möjligt eller om du vill spela ut din motståndare. Den största skillnaden mellan steg 3 och steg 4 är att spelet i steg 4 har högre tempo.

Aktuella tider i appen

För att kunna anmäla dig till passen måste du ha köpt träningskortet SSIF All-In.

Anmälan till passen öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Du kan anmäla dig här på hemsidan eller via appen SSIF.

Om du får förhinder måste du avboka dig från passet, senast 2 timmar innan.

Nivåer över Steg 1 är låsta  tills dess att förkunskapskrav intygats. Maila oss på kansliet eller prata med instruktören på Steg 1.

Vid upprepad oanmäld frånvaro låses kortet för anmälan.