Projektbeskrivning

Ingår i SSIF All-In

Badminton är idrotten som passar alla! Träna kondition, teknik och matchspel tillsammans med andra på samma nivå! Vi erbjuder träning för nybörjare med genomgång av slag och roliga övningar. Vi har även  avancerade grupper med mer intensivt spel och teknikövningar för de som är lite mer erfarna badmintonspelare.

Vid varje träningstillfälle övar vi på nya tekniska moment och implementerar dessa i spelet. Bollar ingår i deltagaravgiften och det finns även möjlighet att låna racket. För Grundnivå använder vi plastbollar medan Avancerade spelare har möjlighet att använda fjäderbollar.

Kom ihåg att du som är medlem i studentkåren på SU kan träna gratis på Drop In tider. För att utnyttja detta, visa upp ditt kårleg i receptionen på Frescati Sports center. ALLA spelare måste vara kårmedlemmar för att banhyran ska bli gratis. Man kan inte boka en gratis bana i förväg och Drop- In tiderna släpps 15 minuter innan varje heltimme, men man kan i förväg kolla bokningsläget HÄR.

Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och gympaskor som inte har svart sula. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

Gruppen för dig som aldrig spelat badminton innan eller som spelat ett antal gånger men aldrig tränat i en klubb eller förening.. Du får lära dig tekniken och spelet från grunden, i ett lagom tempo som passar alla.  Du lär dig hur de olika slagen ser ut, exempelvis smash, forehand, backhand samt teknik, regler, servar och att planera ditt spel.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs (Tidigare steg 1 och 2)

Avancerad nivå är för dig som tidigare har tränat badminton i en förening och/eller spelat badminton i flera års tid. För att passa på denna nivå bör du redan kunna teknik, regler, kunna serva, planera ditt spel samt ha kunskaper om hur man spelar dubbel. Du ska vara medveten om ditt spel; du kan placera bollen där du vill och kan välja om du vill hålla bollen i spel så länge som möjligt eller om du vill spela ut din motståndare. Den största skillnaden spelet går stundvis i högt tempo.

Förkunskaper: Du kan placera bollen där du vill och planera din spelstrategi även vid högre tempo. (Tidigare steg 3 och 4)

Schema höst 2020

Måndag 18.00-19.30 i FSC (avancerad)

Måndag 19.30-21.00 i FSC (grundnivå)

Torsdag 18.00-19.00 i FSC (match grundnivå)

Torsdag 19.00-20.00 i FSC (match avancerad)

För att kunna anmäla dig till passen måste du ha köpt träningskortet SSIF All-In.

Anmälan till passen öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Du kan anmäla dig här på hemsidan eller via appen SSIF.

Om du får förhinder måste du avboka dig från passet, senast 2 timmar innan.

Nivåer över Steg 1 är låsta  tills dess att förkunskapskrav intygats. Maila oss på kansliet eller prata med instruktören på Steg 1.

Vid upprepad oanmäld frånvaro låses kortet för anmälan.