Projektbeskrivning

Simkurser för vuxna i fräscha lokaler! Tillsammans med våra erfarna instruktörer erbjuder vi flera olika simgrupper i crawl och medley.  Träningarna är i nyrenoverade GIH-badet och det är max 8 deltagare per grupp.
Anmälan sker via länken till höger!

Vi har flera olika nivåer av crawl och medley samt bröstsim för nybörjare. Du kan vara med om du vill utveckla teknik och vattenvana eller om du bara vill ha riktigt trevligt träningssällskap med instruktörer som ger dig utmanade träningspass varje tillfälle. Alla våra simkurser är för vuxna över 18.

Nyhet för i höst är vår kurs Medley – Nybörjare, som är speciellt framtagen för dig som vill få en introduktion till de olika simsätten.

Våra simkurser för vuxna är en del av SSIF Small Group. Våra grupper består av max 8 deltagare på bana och varje termin är indelad i två perioder à 8 tillfällen, så möjlighet finns att i ett senare skede även anmäla sig för att simma andra halvan av terminen. Inträde till badet (under träningen) ingår i anmälningsavgiften. Alla våra träningar hålls på GIH-badet på torsdagar.

Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Alla våra träningar är simkurser för vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.
  • Steg 1

Nybörjarkurs för dig som vill lära sig simma från grunden. Våra erfarna instruktörer lär dig att bli bekväm i vattnet och guidar dig mot att kunna simma helt på egen hand. Vi börjar i träningsbassängen och tar oss sakta vidare mot djupare vatten.

Förkunskaper:
Inga

  • Steg 2 (ingen kurs schemalagd just nu, maila gärna för intresseanmälan)

Målet är att du som deltagare ska få en fortsatt introduktion till bröstsim och grunderna i tekniken. Vi kommer att gå igenom benspark, armtag, andning, vattenläge och öka kroppskontrollen i vattnet. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena ska klara av att simma 100 meter bröstsim sammanhängande.

Förkunskaper:
25m bröstsim i standard bassäng.

  • Steg 1

Simgrupp för dig som aldrig crawlat tidigare eller som endast provat att crawla enstaka gånger. Målet är att du som deltagare ska få en introduktion till crawl och lära dig grunderna i tekniken. Vi kommer att gå igenom benspark, armtag, andning, vattenläge och öka kroppskontrollen i vatten. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena ska klara av att crawla 25 m utan att stanna.

Förkunskaper:
200m bröstsim. Trygghet på djupt vatten.

  • Steg 2

Målet är att du som deltagare ska få en fortsatt introduktion till crawl och grunderna i tekniken. Vi kommer att gå igenom benspark, armtag, andning, vattenläge och öka kroppskontrollen i vattnet. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena ska klara av att crawla 100 meter sammanhängande.

Förkunskaper:
Crawl 25 m. Behöver ingen bassängkant för att känna dig trygg under längderna.

  • Steg 3

I denna grupp får du som deltagare en djupare förståelse för tekniken i crawl och får chansen att finslipa tekniken, lära dig voltvändning, förbättra konditionen och på så sätt orka simma längre. Fokus ligger på att klara av att simma längre distanser. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena klara av att crawla 200 meter utan att stanna samt kunna göra en voltvändning.

Förkunskaper:
Crawl 100 m utan vila

  • Steg 4

Den avancerade gruppen är främst distansträning för dig som vill träna både kondition och teknik. Nivån är anpassad för att du ska kunna träna för deltagande i exempelvis multisporttävlingar. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena ska klara av att crawla 1000 meter per träningspass.

Förkunskapskrav: Orka simma 200 meter crawl med voltvändning.

  • Nybörjare

En kurs för dig som inte bara vill testa ett simsätt. Vi introducerar fjärilsim, övar tekniken i crawl och ryggsim, samt finslipar bröstsimmet. Varierad träning med målet att klara 200 m blandat simsätt.

Förskunskapskrav: 200m bröstsim och trygghet på djupt vatten

  • Steg 1

Varierad teknik-, arm-, ben-, och simträning. En kurs för dig som kan crawla, men som känner att det vore kul att även behärska de övriga simsätten lite bättre. Gruppen är anpassad både för dig som provat på de olika simsätten men inte fullt ut behärskar teknikerna. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena ska klara av att simma 25 meter fjärilssim.

Förkunskapskrav: kunna simma 200 meter bröstsim samt 200 meter crawl.

  • Steg 2

Kurs för dig som kan alla simsätt, men vill få till tekniken för att simma bättre, snyggare, längre och med gott självförtroende. Passen är inriktade på förbättrad kompetens och ökning av distans i alla simsätt. Det innebär att man också övar på vändningar.

  • Förkunskapskrav: 300 meter bröstsim, 300 meter crawl, 100 meter ryggsim samt 25 meter fjärilssim

Join our swimming courses by booking a spot through ssif.brponline.se.’

Swimming courses are separate to SSIF training cards.