Projektbeskrivning

Tennis är en av våra mest populära motionsformer och vi erbjuder högkvalitativa kurser inom SSIF Small Group. 
Du hittar alla tider och grupper på bokningssidan HÄR.
Våra tenniskurser för vuxna sker i små grupper med max 4 personer och ger utrymme för snabb personlig utveckling med hjälp av våra erfarna instruktörer. Vi spelar på fräsch inomhusbana i Frescati Sports Center som är lokaliserad vid T-bana universitetet.

Tennis är en av våra mest populära motionsidrotter och våra kunniga instruktörer hjälper dig att utvecklas, oavsett nivå. Våra tenniskurser för vuxna passar dig som är nybörjare och vill lära sig spelets grunder, men passar också avancerade spelare som fokuserar på att finslipa teknik och taktik. Våra träningar är alltid inomhus och bollar och lån av tennisracket ingår i deltagaravgiften, men man får självklart ta med egen utrustning om man önskar. Alla kurser äger rum i Frescati Sports Center, Hall A, nära tunnelbana Universitetet.

Varje grupp tränar 8 tillfällen à 60 minuter en gång i veckan. Sommarkurserna är endast 4 tillfällen, men vi rekommenderar att boka de två efterföljande kurserna.

Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och ha gärna ljusa sulor på skorna för att undvika gummimärken på underlaget. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Träningarna är alltid mixade och kurserna är alltså riktade till både tjejer och killar. Vår träning är enbart för vuxna så alla över 18 år är välkomna. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet och fokuserar därför på att utvecklas som motionsidrottare.

Om du vill lära dig tennis på rätt sätt från början erbjuder vi lärorika nybörjarkurser med max 4 deltagare per grupp och instruktör. Du får lära dig grunderna i spelet. Efter avslutad kurs kommer de allra flesta behärska tekniken tillräckligt väl för att nästa period gå vidare till steg 2.

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs

Steg 2 är för dig som lärt dig de mest elementära grunderna i spelet men som fortfarande känner att du har mycket du vill utveckla innan du på egen hand kan hålla igång en match. Till skillnad från i Steg 1 förutsätter vi att du har tidigare erfarenhet, antingen genom att ha gått vår nybörjargrupp (steg 1) eller genom att ha spelat på egen hand och därigenom lärt dig grunderna för spelet.

Förkunskaper:
Steg 1 eller motsvarande

Steg 3 är nivån för dig som har spelat en period med vår steg 2-grupp eller för dig har spelat en del tennis tidigare och redan gått någon eller några kurser någon annanstans. Skillnaden mellan denna nivå och steg 2 är att vi utgår från att du redan kan grundslag och spelteknik och nu kan fokusera på att jobba med taktik i mer spelbaserade övningar. Självklart jobbar vi också med att finslipa tekniken och utveckla slagen.

Förkunskaper:
Steg 2 eller motsvarande

Steg 4 är en nivå för dig som har gått steg 3 i en period eller har spelat tennis i flera års tid på annat håll. Liksom på Steg 3 ligger fokus på att finslipa tekniken och taktik. Vi siktar på att kunna höja tempot och hålla igång ett aktivt spel med likasinnade.

Förkunskaper:
Steg 3 eller motsvarande

Steg 5 är nivån för dig som är en duktig spelare och behärskar alla delar i spelet. Du som spelar här drivs av att bli bättre, att få relevanta övningar och tekniktips och du tycker det är kul att få chansen att spela med likasinnade.

Förkunskaper:
Steg 4 eller motsvarande

Tennis ingår inte i SSIF All In utan har en separat kursanmälan.

För att anmäla sig till tennis, gå till ssif.brponline.se