Projektbeskrivning

Ingår i SSIF All-In

Basket är en intensiv fysisk sport med snabba beslut och snabba passningar.
Vi tränar på olika nivåer med fokus på att trimma teknik och bollkänsla med sikte på ett välfungerande matchspel.

Vi organiserar basket i en kamratlig miljö med tre olika nivåer. Alla nivåer innehåller både teknikträning och matchspel. På de lägre nivåerna är det mycket fokus på teknik, passningar och bollhantering och ju längre man avancerar desto mer tid ägnas åt matchspel enligt FIBA:s regler.

Klä dig i mjuka kläder som medger rörlighet och gymnastikskor. Omklädningsrum med dusch och bastu finns i lokalerna. Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

Steg 1

Gruppen för dig som vill testa på basket eller som spelat några gånger förut men vill lära dig basket från grunden. Träningen innehåller både teknikövningar och matchspel.

Steg 2

Den här gruppen är för dig som har spelat en del basket tidigare men vill fortsätta utvecklas med stimulerande övningar. Du förväntas ha koll på regler och grundläggande teknik. Självfallet ges det även möjlighet till matchspel på träningarna.

Steg 3

De avancerade grupperna är till för dig som är en erfaren spelare som behärskar de flesta moment inom basketen. Du får chans att finslipa din teknik och mycket tid läggs på matchspel. Tempot är högre än steg 2.

Schema höst 2020

Onsdag 19.00-20.00 i GIH Hall 3 (match)

Söndag 18.00-19.00 i St: Erikshallen (match)

Aktuella tider i appen