Project Description

Vi kommer även denna vinter att erbjuda träningsgrupper i längdskidåkning för nybörjare och för dig som redan provat att åka en del men vill utveckla tekniken. Tänk på att vi inte lånar ut någon utrustning så du behöver ha egen uppsättning pjäxor, stavar och skidor.

Kurserna kommer att vara 10 veckor där varje tillfälle är 60 minuter. Dock är vi beroende av snötillgång och väder, och därför är det möjligt att vi kommer att lägga till några tillfällen även på söndagar för att maximalt utnyttja den tid då det finns bra spår och på så sätt tillse att det som minst blir 8 träningstillfällen med bra snöförhållanden. Självfallet informerar vi i så fall om detta i god tid.

Vi kommer i första hand att bedriva träningen på Stockholms Stadion, med Gärdets sportfält och/eller Frescati som alternativ för att skapa variation – men det beror helt på hur det ser ut med spår på respektive plats. Möjligheten att skapa konstsnö kan se olika ut i olika kommuner i Stockholm vilket kan innebära att vi får ha en del träningar i Rudans skidanläggning i Haninge (ca 30 minuter med pendeltåg från Centralen) eller Täby konstsnö-spår vid Arninge i Täby (ca 45 minuter med tunnelbana/buss från Centralen). Självfallet kommer vi i god tid att informera om vilken plats nästa träning kommer att äga rum på.

Vid träningar som äger rum vid Stadion kommer vi att ha tillgång till omklädningsrum på GIH som ligger precis intill, vid träningar som äger rum i Frescati kommer vi att ha tillgång till omklädningsrum i Frescati Sports Center. Vid eventuella träningar som äger rum på Rudans skidanläggning finns det tillgång till omklädningsrum, detta finns dock inte vid Gärdet eller Täby konstsnö-spår.

Att åka skidor vid Stadion, Gärdet eller Frescati är kostnadsfritt men för att åka i Täby konstsnöspår eller Rudan behöver du betala 80 kr per tillfälle i träningsavgift till anläggningen. Dessa avgifter är inte inkluderade i deltagaravgiften för denna kurs så om det blir aktuellt med enstaka träningspass vid dessa anläggningar får du själv erlägga träningsavgiften till anläggningen.

Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 16 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

Måndagar kl. 17.45-18.45 & 18.45-19.45 & 19.45-20.45

Tisdagar kl. 17.45-18.45 & 18.45-19.45 & 19.45-20.45

Onsdagar kl. 17.45-18.45 & 18.45-19.45 & 19.45-20.45

Torsdagar kl. 17.45-18:45 & 18.45-19.45 & 19.45-20.45

Anmälan till passen öppnar 1 vecka innan träningstiden.

Du kan anmäla dig här, eller via appen.

Om du får förhinder ser vi helst att du bokar av 24h innan passet.

Nivåer över Steg 1 är låsta av säkerhetsskäl tills dess att förkunskapskrav intygats. Maila oss på kansliet eller prata med instruktören på Steg 1.

Vid upprepad oanmäld frånvaro låses kortet för anmälan.