Projektbeskrivning

Tillsammans med våra erfarna instruktörer erbjuder vi flera olika simgrupper i crawl och medley. Vi här även en nybörjarkurs för dig som vill lära sig simma som vuxen. Träningarna är i nyrenoverade GIH-badet och det är max 8 deltagare per grupp.

Vi har flera olika nivåer och du kan vara med om du vill utveckla teknik och vattenvana eller om du bara vill ha riktigt trevligt träningssällskap med instruktörer som ger dig utmanade träningspass varje tillfälle.

Simning är en del av SSIF Small Group. Våra grupper är indelade i två perioder à 8 tillfällen, så möjlighet finns att i ett senare skede även anmäla sig för att simma andra halvan av terminen. Inträde till badet (under träningen) ingår i anmälningsavgiften. Alla våra träningar hålls på GIH-badet på torsdagar.

Period 2 börjar torsdag  7/11 och sista tillfället är torsdag 1/9. Kursen har uppehåll under v. 52- v.1.

Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 16 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.
 • Steg 1

Nybörjarkurs för dig som vill lära sig simma från grunden. Våra erfarna instruktörer lär dig att bli bekväm i vattnet och guidar dig mot att kunna simma helt på egen hand.

Förkunskaper:
Inga

 • Steg 2

Målet är att du som deltagare ska få en fortsatt introduktion till bröstsim och grunderna i tekniken. Vi kommer att gå igenom benspark, armtag, andning, vattenläge och öka kroppskontrollen i vattnet. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena ska klara av att simma 100 meter bröstsim sammanhängande.

Förkunskaper:
25m bröstsim

 • Steg 1

Simgrupp för dig som aldrig crawlat tidigare eller som endast provat att crawla enstaka gånger. Målet är att du som deltagare ska få en introduktion till crawl och lära dig grunderna i tekniken. Vi kommer att gå igenom benspark, armtag, andning, vattenläge och öka kroppskontrollen i vatten. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena ska klara av att crawla 15 m utan att stanna.

Förkunskaper:
200m bröstsim

 • Steg 2

Målet är att du som deltagare ska få en fortsatt introduktion till crawl och grunderna i tekniken. Vi kommer att gå igenom benspark, armtag, andning, vattenläge och öka kroppskontrollen i vattnet. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena ska klara av att crawla 100 meter sammanhängande.

Förkunskaper:
Crawl 25 m

 • Steg 3

I denna grupp får du som deltagare en djupare förståelse för tekniken i crawl och får chansen att finslipa tekniken, lära dig voltvändning, förbättra konditionen och på så sätt orka simma längre. Fokus ligger på att klara av att simma längre distanser. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena klara av att crawla 200 meter utan att stanna samt kunna göra en voltvändning.

Förkunskaper:
Crawl 100 m utan vila

 • Steg 4

Den avancerade gruppen är främst distansträning för dig som vill träna både kondition och teknik. Nivån är anpassad för att du ska kunna träna för deltagande i exempelvis multisporttävlingar. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena ska klara av att crawla 1000 meter per träningspass.

Förkunskapskrav: Orka simma 200 meter crawl med voltvändning.

 • Steg 1

Varierad teknik-, arm-, ben-, och simträning. En kurs för dig som kan crawla, men som känner att det vore kul att även behärska de övriga simsätten lite bättre. Gruppen är anpassad både för dig som aldrig provat att simma fjärilssim och du som redan har provat på att simma fjärilssim i viss utsträckning. Vid kursens slut är målet att de deltagare som varit med vid de flesta träningstillfällena ska klara av att simma 15 meter fjärilssim.

Förkunskapskrav: kunna simma 200 meter bröstsim samt 200 meter crawl.

 • Steg 2

Kurs för dig som tycker att du kan alla simsätt, men kanske vill få tekniken lite bättre för att simma bättre, snyggare, längre och med gott självförtroende. Passen är inriktade på förbättrad kompetens och ökning av distans i alla simsätt. Det innebär att man också övar på vändningar.

Förkunskapskrav: 300 meter bröstsim, 300 meter crawl, 100 meter ryggsim samt 15 meter fjärilssim

 • Steg 3

Avancerad motionsträning. Grupper för dig som har varit med i bassängen länge, kanske tävlingssimmat sedan tidigare och siktar på något långlopp längre fram. Instruktörsledd träning med pass som utmanar kondition, uthållighet, teknik och styrka. Varje pass ligger på ca 1500 – 2 000 m simning, beroende på simmarens egen förmåga.

Förkunskapskrav: 400 meter bröstsim, 400 meter crawl, 100 meter ryggsim och 50 meter fjärilssim.

Nybörjarkurs Bröstsim

Torsdagar kl 20:10-20:55, GIH-Badet

Bröstsim steg 2

Torsdagar kl 19:20-20:05, GIH-Badet

Simning Crawl

 • Steg 1

Torsdagar kl 19:20-20:05, GIH-badet

Torsdagar kl 20:10-20:55, GIH-badet

 • Steg 2

Torsdagar kl 18:30-19:15, GIH-badet

Torsdagar kl 19:20-20:05, GIH-badet

Torsdagar kl 20:10-20:55, GIH-badet

 • Steg 3

Torsdagar kl 18:30-19:15, GIH-badet

Torsdagar kl 19:20-20:05, GIH-badet

Torsdagar kl 20:10-20:55, GIH-badet

 • Steg 4

Torsdagar kl 18:30-19:15, GIH-badet

Torsdagar kl 20:10-20:55, GIH-badet

Simning Medley

 • Steg 1

Torsdagar kl 18:30-19:15, GIH-badet

 • Steg 2

Torsdagar kl 19:20-20:05, GIH-badet

 • Steg 3

Torsdagar kl 20:10-20:55, GIH-badet

Simning är en del av SSIF Small Group. För mer information om anmälan och priser LÄS HÄR

Anmäl dig här.