Projektbeskrivning

Tänk på att vi inte lånar ut någon utrustning så du behöver ha egen uppsättning pjäxor, stavar och skidor.

Kurserna kommer att vara 6 tillfällen där varje tillfälle är 60 minuter. Dock är vi beroende av snötillgång och väder, och därför är det möjligt att vi kommer att lägga till några tillfällen även på söndagar för att maximalt utnyttja den tid då det finns bra spår och på så sätt tillse att det som minst blir 6 träningstillfällen med bra snöförhållanden. Självfallet informerar vi i så fall om detta i god tid.

Kom ihåg att vi inte tillhandahåller utrustning, du måste själv ta med de skidor, pjäxor och stavar du önskar använda.

Vi kommer i första hand att bedriva träningen på Stockholms Stadion – men det beror helt på hur det ser ut med spår på respektive plats. Möjligheten att skapa konstsnö kan se olika ut i olika kommuner i Stockholm vilket kan innebära att vi får ha en del träningar i Rudans skidanläggning i Haninge (ca 30 minuter med pendeltåg från Centralen) eller Täby konstsnö-spår vid Arninge i Täby (ca 45 minuter med tunnelbana/buss från Centralen). Självfallet kommer vi i god tid att informera om vilken plats nästa träning kommer att äga rum på.

Vid träningar som äger rum vid Stadion kommer vi att ha tillgång till omklädningsrum på GIH som ligger precis intill. Vid eventuella träningar som äger rum på Rudans skidanläggning finns det tillgång till omklädningsrum, detta finns dock inte vid Täby konstsnö-spår.

Att åka skidor vid Stadion är kostnadsfritt men för att åka i Täby konstsnöspår eller Rudan behöver du betala 80 kr per tillfälle i träningsavgift till anläggningen. Dessa avgifter är inte inkluderade i deltagaravgiften för denna kurs så om det blir aktuellt med enstaka träningspass vid dessa anläggningar får du själv erlägga träningsavgiften till anläggningen.

Passen är i vanlig ordning blandade med både tjejer och killar. Vår träning är riktad till vuxna, vare sig de är studenter eller inte, men alla över 18 år är välkomna och universitetsstudenter har rabatt. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet.

Vi erbjuder 3 nivåer på våra kurser:

Steg 1 –

Nybörjare. För dig som aldrig stått på ett par skidor eller för dig som känner dig osäker på tekniken. Vi fokuserar på att hantera utrustningen och lär oss de grundläggande teknikerna för att ta sig fram i olika situationer.

Steg 2 –

För er som åkt tidigare och vill utveckla tekniken. Vi jobbar på att använda rätt teknik vid rätt situation, att hitta balansen och ta sig fram energieffektivt. För steg 2 måste du kunna åka runt Stadion inkl backen utan problem.

Steg 3 –

För er som aktivt åker längdskidor och kanske vill träna inför ett specifikt mål. Vi finslipar teknik, diskuterar vallning och underlag och går igenom en del tänk kring längre distanser.

Längdskidor ingår i Small Group Training, vilket innebär mindre grupper för en personligare träning.

Kursen kan du köpa här.