Projektbeskrivning

Rullskidåkning är vårt allra senaste tillskott bland motionsformerna och kommer finnas tillgängligt under begränsade datum under sommaren. Du hittar alla tider och grupper på bokningssidan HÄR.
Våra rullskidåkningskurser för vuxna sker i små grupper med max 4 personer och ger utrymme för snabb personlig utveckling med hjälp av våra erfarna instruktörer. Vi möts vid Frescati Sports Center och rör oss i närområdet.

Rullskidåkning är en av våra nyheter bland motionsformerna och våra kunniga instruktörer hjälper dig att utvecklas, oavsett nivå. Våra kurser för vuxna passar dig som är nybörjare och vill lära dig grunderna i rullskidåkning, men passar också dig som kör rullskidor på medel/avancerad nivå och vill fokusera på att förbättra teknik och få in träning på barmark inför längdskidåkningssäsongen. Våra träningar sker utomhus och rullskidor går att hyra på Frescati Sports Center. Pjäxor (Rottefeller bindningssystem om de ska passa rullskidorna som hyrs ut), stavar och hjälm är nödvändig utrustning som deltagarna själva får ta med. Alla kurser äger rum i Frescati Sports Centers närområde som nås via tunnelbanestation Universitetet.

Varje grupp tränar 8 tillfällen à 60 minuter två gånger i veckan. Vi räknar med att snart öppna en anmälan till ytterligare en kurs i augusti.

Klä dig i mjuka kläder efter väder som medger rörlighet och ta med reflexväst, handskar samt armbåg- och knäskydd om ni har möjlighet. Träningarna är alltid mixade och kurserna är alltså riktade till både tjejer och killar. Vår träning är enbart för vuxna så alla över 18 år är välkomna. Vi bedriver ingen tävlingsverksamhet och fokuserar därför på att utvecklas som motionsidrottare.

Steg 1

Nybörjare: Om du vill lära dig rullskidor på rätt sätt från början erbjuder vi lärorika nybörjarkurser med max 4 deltagare per grupp och instruktör. Fokus ligger på att ta sig fram i lättare terräng, i lutning upp och ner samt bemästra bromsningsteknik.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Steg 2 & 3

Medel/Avancerad: Denna nivå är för dig som är erfaren rullskid- och/eller längdskidåkare men vill fortsätta utvecklas och få in träning på barmark inför längdskidåkningssäsongen. Kursen passar dig som har tidigare erfarenhet och vill hitta en bra träningsform utomhus.

Förkunskaper: Åker längdskidor/rullskidor flera gånger per år.

Just nu pågår en kurs i rullskidåkning. Vi räknar med att snart öppna en anmälan till ytterligare en kurs i augusti.

Rullskidåkningskurserna ingår i SSIF All In men har en separat kursanmälan.

För att anmäla sig till rullskidor, gå till ssif.brponline.se